Capgemini haalt 4,5 miljoen bij FOD Financiën

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Capgemini Belgium heeft met de Federale Overheidsdienst Financiën een contract van 4,5 miljoen euro afgesloten voor de implementatie van het “CadGIS”-project.

Capgemini Belgium heeft met de Federale Overheidsdienst Financiën een contract van 4,5 miljoen euro afgesloten voor de implementatie van het “CadGIS”-project.

CadGIS staat voor Computer Aided Design Geographical Information Systems: het gaat met andere woorden om een opdracht waarbij het geografisch informatiesysteem gemoderniseerd wordt, onder meer dat van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie. Dit departement heeft als taak het samenstellen en onderhouden van de meest uitgebreide database van vastgoedgegevens met betrekking tot het Belgische grondgebied.

Een bijzonder belangrijk element bij de uitvoering van deze taak is de kadastrale kaart. Deze kaart vervult een sleutelrol in de meeste van de registratieprocessen die gekoppeld zijn aan vastgoedtransacties. Met CadGIS wordt overgestapt van papieren kaarten naar digitale kadastrale kaartbladen. CadGIS zal alle individuele kaartbladen samenvoegen in een doorlopende geografische database. Tegelijk zal een naadloze integratie met de werkstromen van het STIPAD-systeem (de automatisering van de registratieprocessen) ervoor zorgen dat vastgoedtransacties op een efficiënte manier worden afgehandeld.

Capgemini zal optreden als hoofdaannemer voor het CadGIS-project. Na de opstartfase zal het systeem gelanceerd worden in april. Het einde is voorzien voor eind juli 2011. Overigens had (Real)Dolmen al een eerste voorstudie gemaakt in februari 2007. Die was 400.000 euro waard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content