Capgemini koopt Prosodie

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De it-dienstenreus heeft 382 miljoen euro veil voor het Franse Prosodie.

De it-dienstenreus heeft 382 miljoen euro veil voor het Franse Prosodie.

Prosodie is een it- en vooral telecomdienstenbedrijf met 861 werknemers, voornamelijk in Frankrijk en Spanje. Sinds vorig jaar is de firma ook aanwezig in ons land, waar het zich onder meer probeert te onderscheiden met hosted IVR-oplossingen (interactive voice response) voor callcenters op basis van natuurlijke spraakherkenning. Prosodie, dat eigendom is van investeerder Apax Partners, draait een omzet van 173 miljoen euro per jaar.

Voor Capgemini is de overname een manier om sneller te groeien ten aanzien van de zware concurrentie van de Indiase it-dienstenleveranciers. In september vorig jaar kocht het bedrijf nog een meerderheidsaandeel in het Braziliaanse CPM Braxis voor 233 miljoen euro, om een stuk mee te kunnen graaien van de snelgroeiende Braziliaanse markt. Eerder dit jaar zou Capgemini naast de overname van een Chinees bedrijf gegrepen hebben, aldus de Financial Times.

Capgemini is het grootste it-dienstenbedrijf van Europa, met een omzet van een kleine 8,7 miljard euro in 2010, een nettowinst van 280 miljoen euro en meer dan 112.000 werknemers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content