Capgemini verovert contract van 16 miljoen euro bij Defensie

Defensie gaat zijn HR-processen informatiseren. Capgemini mag die opdracht uitvoeren en nadien beheren en onderhouden.

Defensie gaat zijn HR-processen informatiseren. Capgemini mag die opdracht uitvoeren en nadien beheren en onderhouden.

Het Ministerie van Landsverdediging kiest voor Capgeminie dat PeopleSoft HCM van Oracle gaat implementeren. Die moet de HR-processen bij Defensie vereenvoudigen en centraliseren. Daarbij worden personeelsadministratie, training en loonsverwerking mee geïntegreerd.

“Defensie is heel behoedzaam en gedegen te werk gegaan bij het selectieproces.” zegt Urbain Van Boven, ceo van Capgemini. “Voor ons is dit een belangrijk contract om onze markpositie als één van de leidende IT-dienstenbedrijven te bevestigen. Dat Capgemini in het verleden al succesvol PeopleSoft HCM-oplossingen integreerde bij verschillende grote en kleine bedrijven, was voor Defensie een belangrijk selectiecriterium bij de partnerkeuze.”

De bedoeling is dat PeopleSoft HCM de volgende vier kalenderjaren wordt geïmplementeerd waarna Capgemini Belgium de systemen zal beheren en onderhouden. Dat zal gebeuren in drie fasen: de installatie van een HR back-office en front-office en de implementatie van Enterprise Learning Management (ELM), Campus en gerelateerde diensten.

PeopleSoft HCM zou enkele jaren geleden ook worden gebruikt in het HR-project van de Federale overheid. Dat project liep echter enorme vertragingen op. Al was het daar niet Capgemini maar andere partners die het project uitvoerden in samenwerking met Fedict.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content