Capital-E investeert in Britse chipsontwikkelaar eoSemi

Bruno Leijnse Redacteur bij Trends

De Antwerpse lefgeldverschaffer Capital-E stopt 1,25 miljoen pond (1,5 miljoen euro) in eoSemi, een halfgeleiderbedrijf uit Yorkshire.

De Antwerpse lefgeldverschaffer Capital-E stopt 1,25 miljoen pond (1,5 miljoen euro) in eoSemi, een halfgeleiderbedrijf uit Yorkshire.

eoSemi vermarkt een nieuwe klok voor elektronica, die niet meer gebaseerd is op een kwartskristal, maar volledig uit elektronische circuits bestaat. Daardoor kan de klok mee geïntegreerd worden in het chipontwerp en vermindert het aantal componenten.

eoSemi ziet toepassingen in consumentenelektronica, gsm’s, automotive, industrie en draadloze communicatie, een markt van één miljard dollar.

“We hebben een reputatie door onze focus op halfgeleiders en early stage”, verklaart partner Marc Wachsmuth van Capital-E Partners de contacten met eoSemi. Capital-E werkt zelf nauw samen met halfgeleideronderzoekscentrum Imec.

Hoe groot het belang is dat Capital-E in eoSemi neemt is niet bekendgemaakt. De investering past in een kapitaalronde van 3 miljoen pond (3,6 miljoen euro), waarin ook Nesta Investments en de bestaande aandeelhouders Enterprise Ventures meedoen. Nesta Investments is de durfkapitaaltak van de Britse publieke onderzoeksinstelling Nesta, die innovatie aanmoedigt en gefinancierd wordt met een dotatie van de Britse nationale loterij. De kapitaalronde moet de commercialisering van de nieuwe timercircuits ondersteunen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content