Captionbot raadt wat je fotografeert

Captionbot.ai © .

Om te tonen wat Microsoft allemaal kan met de cloud en kunstmatige intelligentie, heeft het bedrijf een toepassing ontwikkeld die raadt wat er op een foto staat.

Captionbot is een demo van Microsoft Cognitive Services. Die combineert enkele van de API’s die Microsoft pas heeft vrijgegeven. Deze bot specifiek combineert de Computer Vision API, de Emotion API en de Bing Image API. Vorig jaar demonstreerde het bedrijf zo al de app die raadde hoe oud iemand is.

De app , zowel op pc als smartphone te gebruiken via www.captionbot.ai doet ons vooral denken aan Google Goggles en de (geflopte) smartphone van Amazon waarmee je producten kon scannen en herkennen. Maar de technologie zelf is overal inzetbaar en Microsoft wil zo ook tonen wat ontwikkelaars er mee kunnen doen.

De toepassing is nog volop aan het leren. Zo wordt een open laptop op een tafel vlot herkend. Maar een beeld van de Mona Lisa nog niet helemaal. “We hebben haar nog geen data over kunst gegeven, dus daar zit nog weinig herkenning op. Maar via machine learning wordt de herkenning wel telkens verbeterd. Op termijn ga je ook je eigen data kunnen gebruiken om de technologie aan te passen aan de noden van de applicatie”, legt Cornelia Carapcea van Microsoft uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content