Carglass zet ERP in de cloud

Carglass © .

De autoruithersteller plaatst als eerste in België zijn ERP-toepassing in de cloud van Microsoft.

Carglass verhuist zo enkele van zijn processen op basis van MS Dynamics AX naar de publieke cloud. De integratie wordt door Cegeka uitgevoerd dat ook extra software ontwikkelde voor het project. In december gebeurde dat al voor het Europese distributiecentrum, dit jaar volgen de overige business units.

Een van de redenen voor de overstap is dat alles nu vlotter te schalen is naarmate het drukker of rustiger wordt op de werkvloer. Maar ook de opstart verloopt sneller. “We geloven sterk in de cloud. De responstijden, de stabiliteit en vooral de flexibiliteit zijn positief geëvolueerd. Het kost weinig inspanning om op te schalen of te reduceren in capaciteit en bovendien hoeven we ons niet te bekommeren over IT-infrastructuur”, zegt Jean-Paul Teyssen, ceo van Carglass.

Naast de integratie ontwikkelde Cegeka ook een extra softwarelaag die zowel met Dynamics AX integreert als met de website van Carglass, de telefoniesoftware, het tijdsregistratiesysteem, de magazijnbeheertoepassing en met de Europese databank van moederbedrijf Belron.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content