Carrefour laat je thuis producten scannen

Zo ziet de Connected Kitche van Carrefour er uit. © Carrefour

Carrefour wil je binnenkort thuis artikelen laten scannen om online te bestellen. Het doet denken aan de smartphone van Amazon. Ook herkent het producten van de concurrentie, die spontaan worden voorzien van een Carrefour-suggestie.

Met het toestel kan je producten inscannen die vervolgens op een virtueel boodschappenlijstje terechtkomen. Zo kan je pakweg een lege pot mayonaise inscannen zodat er meteen een nieuwe op het lijstje staat. Het toestel heeft een database van 1,3 miljoen barcodes en herkent zo ook producten van de concurrenten. Al stelt de Connected Kitchen dan zelf een van de 17.000 alternatieven van Carrefour zelf voor.

De technologie achter het toestel komt van Worldline dat de oplossing voor de winkelketen ontwikkelde. Daarbij werd de scanner ook uitgerust met stemherkenning en een magneet voor op de koelkast. Nadien kan je online je bestelling controleren en aanpassen en vervolgens op een van de afhaalpunten oppikken.

De Connected Kitchen werd al getest door de werknemers van Carrefour, vanaf volgende maand wordt er getest met ‘ambassadeurs’. “Zo willen we de laatste bugs er uit halen voor we het aan de klant aanbieden,” zegt woordvoerder Baptist van Outryve. Nadien kunnen klanten het toestel krijgen of kopen. “Onze voorkeur gaat uit naar een systeem waarbij klanten het toestel inruilen voor bonuspunten. Maar voor wie dat niet kan of wil, gaan we het toestel ook voor ongeveer vijftig euro te koop aanbieden.”

Niet op smartphone

De scanner zelf doet ons een beetje denken aan de geflopte smartphone van Amazon, die bijna elk voorwerp kan inscannen (om het je vervolgens te kopen). Toch kiest Carrefour niet voor een app die in principe ook barcodes kan scannen. “De Connected Kitchen is weliswaar een extra toestel in huis, maar je drukt op één knop en je bent klaar. Bij je smartphone moet je unlocken, je app opstarten en heb je uiteindelijk meer handelingen nodig,” zegt Van Outryve.

Al heeft Carrefour nog een extra reden: zo ga je een scanner vaker gebruiken wanneer hij in het zicht van het hele gezin ligt (zo heeft het ook een koelkastmagneet aan de zijkant), dan wanneer de toepassing tussen een app-lijst op je telefoon staat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content