Caterpillar lanceert smartphone met warmtecamera

De achterkant van de Cat S60. © .

De nieuwste smartphone van Caterpillar pakt uit met een aantal snufjes die we niet snel terugvinden bij de concurrentie.

Caterpillar is niet meteen een grote naam op de smartphonemarkt, maar het bedrijf maakt al enkele jaren toestellen die tegen een stootje kunnen of waterdicht zijn. De nieuwste S60 doet daar nog een schepje bovenop met een thermal imaging sensor: een camera die de warmte (of koude) voorwerpen in de omgeving meet.

Specificaties

Verder is de S60 valbestendig tot op 1,8 meter (uitgerust met Gorilla Glass 4) en beschikt het over een 4,7 inch scherm dat ook met natte vingers en handschoenen werkt. Al is hij ook waterdicht tot op 5 meter.

Cat S60
Cat S60© .

Ook beschikt het toestel over een 3.800 mAh batterij en een 13 megapixel camera (5 megapixel vooraan). Binnenin vinden we 3 gigabyte RAM, 32 GB opslag en een snapdragon 617 octacore processor. De S60 draait op Android Marshmallow (6.0).

Kijken in het donker

De warmtecamera is afkomstig van FLIR Systems, dat je misschien nog kent van de FLIR One, een aparte warmtecamera die op je Android of iPhone past. Los van het meten van de hitte, kan je met de sensor ook relatief eenvoudig in het donker (bijvoorbeeld in tunnels of kruipkelders) of in een rookgordijn een beeld van de omgeving krijgen.

De S60 is hoofdzakelijk bedoeld voor gebruikers die in net iets ruwere omstandigheden hun telefoon gebruiken, bijvoorbeeld op een werf. Maar met een richtprijs van 599 dollar is de S60 ook interessant voor wie op zoek is naar een telefoon met stevige specificaties die toch tegen een stootje kan. Het toestel is vanaf mei te koop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content