Catherine Rutten verlaat BIPT

Telecomregulator BIPT verliest een van zijn twee Nederlandstalige raadsleden. Catherine Rutten vertrekt naar de farmasector.

Na de zomer wordt Rutten ceo van Pharma.be waar ze Leo Neels opvolgt. Hij gaf in december aan te willen stoppen in zijn functie.

Pharma.be is de sector vereniging van de farmaceutische bedrijven in ons land. Rutten zal in haar functie de belangen van de sector moeten verdedigen, onder meer bij de overheid. Rutten is juriste van opleiding en studeerde onder meer aan de KU Leuven en de London School of Economics. Ze was ook actief aan de Balie van Brussel. Sinds 2003 is ze raadslid bij het BIPT.

Haar vertrekt betekent ook dat ze geen voorzitster zal worden bij het BIPT, waarvoor ze volgens De Tijd werd getipt. Momenteel telt de raad van de regulator nog één Nederlandstalig lid met name Axel Desmedt.

Intussen loopt de procedure nog om de twee Franstalige leden te benoemen. Begin dit jaar werd de benoeming van Luc Hindryckx en raadslid Charles Cuvelliez vernietigt door de Raad van State, dit op vraag van twee voormalige raadsleden Georges Denef en Michel Van Bellinghen. Daardoor loopt de procedure voor de benoeming vandaag opnieuw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content