CD&V-website slachtoffer van DDoS-aanval

De partijwebsite van CD&V is het slachtoffer geworden van een DDoS-aanval (distributed denial-of-service), een aanval waarbij gekraakte computers massaal aanvragen sturen naar een bepaalde website.

De partijwebsite van CD&V is het slachtoffer geworden van een DDoS-aanval (distributed denial-of-service), een aanval waarbij gekraakte computers massaal aanvragen sturen naar een bepaalde website. “We hebben de site vrijdag offline moeten halen”, legt partijwoordvoerder Steffen Van Roosbroeck uit. Wie er achter de aanval zit, is moeilijk te achterhalen, al sluit de partij niet uit dat er een verband is met de vernieuwingsvoorstellen die ze afgelopen week lanceerde.

Bij een DDoS-aanval gebruiken computercriminelen of hackers verschillende gekraakte computers om massaal aanvragen te versturen naar een bepaalde website. Op die manier raken de servers overbelast en kan een site platgelegd worden. “Vrijdag hebben we nog geprobeerd om extra capaciteit te plaatsen. Maar we hebben de site offline gehaald”, legt de partijwoordvoerder uit. “Maar we bevinden ons in goed gezelschap. Eerder zijn onder ander het CIA en een aantal banken al het slachtoffer geworden van gelijkaardige aanvallen.”

Dat de centrale website van een partij een heel weekend lang onbereikbaar is voor bezoekers, is voor een partij natuurlijk vervelend, zeker op een moment dat die partij een reeks vernieuwingsvoorstellen heeft gelanceerd. Heeft de partij een idee van wie er achter de aanval zit? “Dat is moeilijk te achterhalen. Maar we hebben wel een vermoeden”, klinkt het. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content