Cegeka neemt MSP en IT Omni over

Cegeka rondt twee Belgische overnames af en kroont zichzelf tot “meest rendabele en toonaangevende it-bedrijf in België.”

Cegeka rondt twee Belgische overnames af en kroont zichzelf tot “meest rendabele en toonaangevende it-bedrijf in België.”

Cegeka leidt dat af uit de eigen cijfers: een pro forma geconsolideerd budget voor 2008 van 135 miljoen euro, een verwacht operationeel resultaat van 10 miljoen euro en meer dan 1.000 it’ers. In 2007 boekte Cegeka nog een geconsolideerde omzet van 96,71 miljoen euro, en verdubbelde de operationele winst tot 4,09 miljoen euro.

“De overname van enerzijds MSP (ict-infrastructuur en -oplossingen) en anderzijds IT Omni (sterk in de retailsector) is voor Cegeka strategisch belangrijk naar de middelgrote tot grote ondernemingen toe”, zegt André Knaepen in het persbericht.

Met de acquisitie van MSP mikt Cegeka op de verdere ontwikkeling en het verder uitbouwen van infrastructuurprojecten met managed services. Het is de serviceafdeling die bij Cegeka “het platform voor verdere groei” wordt. MSP werd in 1991 opgericht en telt momenteel een 150-tal personeelsleden. MSP’s hoofdzetel ligt in Kontich, met lokale vestigingen in Waregem, Hasselt en ‘s-Hertogenbosch (Nederland). In 2007 realiseerde de onderneming een omzet van 23 miljoen euro. Klanten van MSP zijn ondermeer AviaPartner, brouwerij Alken Maes, Metallo Chemique, MSC Home Terminal, Beaulieu ICT, Conti7, KBCsec, ABN/Amro, Donaldson, Domo, Randstad.

IT-Omni wordt dan weer geïntegreerd om zo een CRM-solutioncenter rond Microsoft Sharepoint en Dynamics te bouwen met een 30-tal consultants. IT Omni is een spin-off van de centrale diensten van de Groep Aveve en telt momenteel een 17-tal personeelsleden in Herk-de-Stad. Eind 2000 werd IT Omni een afzonderlijke bedrijfseenheid om de opgedane specialisatie op de markt te brengen vanuit twee competentiecentra: ‘ICT- en webtechnologie’ en ‘Retail-marketingadvies’. In 2007 realiseerden deze competentiecentra een omzet van 1,5 miljoen euro. Klanten zijn onder meer Aveve, Euroshoe, Veritas, JBC, Renmans, Bart Smit, en E5.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content