Cegeka neemt NSI IT Software & Services over

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Cegeka heeft 67 procent van de aandelen van de Luikse ict-dienstverlener NSI IT Software & Services overgenomen.

Cegeka heeft 67 procent van de aandelen van de Luikse ict-dienstverlener NSI IT Software & Services overgenomen.

Met de overname van NSI verkrijgt Cegeka meer klanten in het Franstalige landsgedeelte. Via deze meerderheidsparticipatie breidt Cegeka zijn personeelsaantal uit met 250 medewerkers. Bij Cegeka werken intussen 1.450 mensen. NSI is gespecialiseerd in software- en infrastructuurdiensten en draait een jaaromzet van 25 miljoen euro. De overige 33% van de aandelen van NSI blijft in handen van de Luikse investeringsmaatschappij Meusinvest.

NSI, dat opgericht werd in 1993, behoudt wel zijn naam. Het bedrijf zal autonoom instaan voor de strategische ontwikkeling op de Franstalige markten. De nieuwe dochteronderneming van Cegeka is voornamelijk actief in de industriële en de overheidssector. Zo kan Cegeka nu onder meer het Waalse Gewest, de European school en ArcelorMittal tot zijn klanten rekenen. NSI heeft ook belangrijke klanten in de dienstensector, zoals Belgacom, en de distributie. Naast de hoofdvestiging in Luik heeft NSI vestigingen in Brussel en Namen.

Cegeka is de afgelopen jaren niet alleen organisch gegroeid, maar ook via tal van overnames. De overname van Ardatis in 2006 zorgde voor een toename van het personeel met 260 personen. Later volgden de acquisitie van het Nederlandse Databalk voor gestructureerde buitenlandse expansie, en de overnames van de Belgische bedrijven HostIT, Cortex, IT Omni en MSP over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content