Cegeka overschrijdt kaap van 200 miljoen euro

© Getty Images/iStockphoto
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Cegeka Groep zag zijn omzet in het boekjaar 2012 met 8 procent stijgen tot 214,35 miljoen euro: de helft organische groei, de rest via acquisities.

Cegeka rondde in het afgelopen boekjaar 2012 voor het eerst de kaap van tweehonderd miljoen euro omzet. “Ondanks de stijging van de personeelskosten door de automatische indexaanpassing (waarbij het aantal medewerkers ook nog evolueerde van 1700 tot 2100, nvdr) daalde de rendabiliteit slechts met 0,2%. In deze moeilijke tijden kan ik me daarmee verzoenen. In vergelijking met de markt blijven we het bijzonder goed doen”, zegt ceo André Knaepen. Cegeka verwacht dat de rendabiliteit opnieuw zal stijgen en rekent daarvoor onder meer op een nieuw, kostendelend softwareproject in de healthcaredivisie.

De omzetgroei behaalde Cegeka deels organisch, deels via acquisities van de Brusselse Amster Groep, het Mechelse DigiPoint en het Luxemburgse Multidata. De Franstalige afdeling NSI liet een omzetstijging van 35% noteren. De operationele winst van de groep steeg in boekjaar 2012 trouwens mee tot 13,73 miljoen euro tegenover 13,10 miljoen euro in 2011.

Buitenlandse plannen

Cegeka blijft ondertussen verder investeren in het buitenland. Cegeka Roemenië is recent verhuisd naar nieuwe kantoren in het centrum van Boekarest en zag het personeelsaantal in 2012 groeien tot 180 medewerkers. Die bezetting wil Cegeka verdubbelen in de komende jaren om zo de rendabiliteit verder op te krikken en fondsen vrij te maken voor investeringen in pan-Europese ambities. Naast Roemenië is Cegeka ook actief in Polen. “En in 2013 willen we er nog zeker één acquisitie in Oost-Europa bij doen. Het doel is om in beide landen snel naar een middelgrote lokale ict-speler door te groeien”, zegt Christoph Neut, managing director bij Cegeka.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content