Cegeka plant overnames in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

Cegeka zet voor het tiende jaar op rij een groei neer van meer dan tien procent. Om dat tempo vol te houden kijkt het naar overnames die ook de Europese aanwezigheid moeten versterken.

Cegeka zet voor het tiende jaar op rij een groei neer van meer dan tien procent. Om dat tempo vol te houden kijkt het naar overnames die ook de Europese aanwezigheid moeten versterken.

Met een omzet van 240,21 miljoen euro groeit het bedrijf met twaalf procent op jaarbasis. Vandaag telt het bedrijf 2.300 werknemers waarvan 1.800 in België. VOlgens Cegeka komt die groei er onder meer door de overname van Amster in 2012 en Axio Systems (begin 2013 overgenomen). Voor dit jaar mikt het op een omzet van 260 miljoen euro.

Om dat groeiritme te halen kijkt het bedrijf naar bedrijven in de rest van Europa. “We kijken naar nieuwe landen zoals Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en ook andere markten waar we vanuit een aquisitiestrategie kijken”, zegt Christop Neut, managing director van Cegeka België en CCO van de Cegeka groep.

Die overnames moeten vooral een synergie geven van de capaciteiten van het bedrijf. Daarnaast kijkt het ook naar bedrijven met eigen IT. “We kijken naar spelers die eigen technologie hebben die we op Europees niveau kunnen brengen, dat is cruciaal voor ons.”

Cegeka heeft vestigingen in de Benelux, Polen, Roemenië en Frankrijk, een Europese context waar het zich thuisvoelt. “In onze visie is er nood aan een integrator met een Europese dimensie. Cegeka zit niet bij globale of regionale spelers, maar er zit wel een grote markt tussen die twee niveau’s.”

De uitbreiding in Europa moet ook omdat de markt in de Benelux stagneert. Al wil Neut niet afbouwen hier. “De markt in de Benelux blijft stabiel, dus als je wil groeien moet je projecten van de concurrentie winnen of uitbreiden. Maar dat eerste doen we dus er is zeker nog groeipotentiëel in België. We stellen ook vast dat grote multinationals hier inkrimpen en die plaats willen we zeker innemen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content