Cegeka slokt Axio Systems op

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Cegeka neemt Axio Systems over, een specialist in de ondersteuning van Unix-systemen. “Bij Cegeka willen we alles wat er in een datacenter staat kunnen managen”, klinkt het.

Ict-dienstenleverancier Cegeka neemt Axio Systems over, een specialist in de ondersteuning van Unix-systemen. “Bij Cegeka willen we alles wat er in een datacenter staat kunnen managen”, klinkt het, “en Unix was nog een blinde vlek.”

Axio Systems, een onderneming gevestigd in Wetteren met 15 werknemers op de payroll, heeft meer dan twintig jaar ervaring in server- en storagebeheer en gegevensbeveiliging. In 2012 draaide het bedrijf een omzet van ruim vijf miljoen euro.

“Onze klanten vroegen steeds nadrukkelijker naar de ondersteuning van open systemen zoals Unix of Solaris”, geeft directeur Infrastructure Solutions Steven Vynckier van Cegeka een woordje uitleg, “en Axio heeft hier jarenlange ervaring en diepgaande kennis rond opgebouwd. Niet alleen krijgen we nu een competent team in huis, ook de klantenportefeuille verhuist mee, dat maakt de overname extra aantrekkelijk.”

Cegeka heeft nu competenties in huis rond alle belangrijke serversystemen op de markt. Tot nog toe betrof het enkel IBM Power Systems (het vroegere AS/400) en Wintel, en daar komt nu dus Oracle Solaris bij. “We willen alles kunnen managen wat er in een datacenter staat”, klinkt het nog. “Unix was nog een blinde vlek.”

Over de overnameprijs van Axio Systems wordt niet gecommuniceerd. Over het waarom van Axio wel. “We werken eigenlijk al langer samen met dat bedrijf voor Unix-dossiers”, besluit Vynckier. “Hun bedrijfscultuur staat dicht bij de onze, en het klikte al langer met Axio-ceo Gert Van der Jeugt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content