Cegeka wil aandeel in RealDolmen verder optrekken

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

It-dienstenbedrijf Cegeka heeft geld vrijgemaakt om zijn aandeel in RealDolmen op te trekken, zo bevestigt ons Cegeka-ceo André Knaepen.

It-dienstenbedrijf Cegeka heeft geld vrijgemaakt om zijn aandeel in RealDolmen op te trekken, zo bevestigt ons Cegeka-ceo André Knaepen.

Het vertrek van ceo Bruno Segers bij RealDolmen heeft duidelijk de interesse van sectorgenoot Cegeka in het it-dienstenbedrijf opnieuw aangewakkerd. Enkele maanden geleden nog zouden er, aldus betrouwbare bronnen, nog gesprekken geweest zijn over een fusie tussen beide bedrijven. Een deal zou zijn afgesprongen omdat Knaepen met Cegeka de meerderheid en controle opeiste. Daarnaar gepolst in een recent interview met Data News liet André Knaepen nog verstaan dat een fusie met of overname van RealDolmen niet aan de orde was: “Het gaat misschien raar klinken, maar we zijn quasi geen concurrenten van elkaar, al komen we elkaar af en toe wel tegen in de markt. RealDolmen speelt op een ander ‘level’ dan Cegeka. We gaan zelfs op bepaalde vlakken samenwerken. Maar van een fusie of een overname is geen sprake.”

Toch wilde Cegeka zijn belang van 4 procent in RealDolmen behouden. Knaepen noemde dat ‘louter strategisch’: “Het biedt ons de mogelijkheid dat, als wij aandelen willen bijkopen, we dat snel kunnen doen en we dus bepaalde niveaus kunnen gaan overschrijden. Precies daarom houden we het ook aan.”

Dat lijkt dus binnenkort te gaan gebeuren. Nogmaals gepolst naar de plannen van Cegeka met het aandeel in RealDolmen, nu Bruno Segers vertrokken is, antwoordt André Knaepen plots veel concreter: “We hebben wel de middelen vrijgemaakt, maar nog geen stappen gezet. Hiervoor is er nog meer dan voldoende tijd. We wachten af wat het aandeel verder gaat doen naar het einde van het jaar.” Of het effectief gaat om het overschrijden van bepaalde niveaus – om zo de bijhorende vinger in de strategische pap van RealDolmen te krijgen – of een eerste stap richting een totale overname, is niet duidelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content