Cegeka wil Edan overnemen

. © .

De Cegeka groep heeft een intentieverklaring ondertekend om ERP-specialist Edan Business Solutions over te nemen.

Het gaat op dit moment nog niet om een definitief overnameplan maar nog voor de zomer wordt de knoop doorgehakt. Op dit moment worden de modaliteiten verder onderzocht. “Onze intenties zijn erg positief, maar de definitieve overname gebeurt pas na verder onderzoek,” zegt André Knaepen, ceo van de Cegeka Groep.

“We beseffen dat we snel moeten schakelen in het belang van de medewerkers en klanten van Edan. Begin juni willen we daarom met deze transactie rond zijn.”

Edan is een Gentse ERP-specialist dat zich onder meer toelegt op Microsoft Dynamics NAV, Dynamics AX en Dynamics CRM. Het bedrijf stelt in België en Nederland samen zo’n 150 mensen tewerk. Het bedrijf partnert sinds vorige zomer ook met een Duitse en Australische MS Dynamics reseller om klanten op enterprise-niveau te bedienen.

“Onder de vleugels van Cegeka kunnen we onze klanten een nog breder portfolio aan ICT-diensten aanbieden en zullen we hen met onze Dynamics-expertise kunnen ondersteunen in de verschillende landen waar ze actief zijn”, zegt Cédric Van Branteghem, Director bij Edan.

Cegeka is niet nieuw op de ERP-markt. Het bedrijf biedt al diensten aan op basis van MS Dynamics, maar dit vooral in Franstalig België, Nederland, Oostenrijk, Italië en Roemenië. Vandaag telt de Belgische groep meer dan 3.300 werknemers in heel Europa, zo’n kwart van hen hebben ervaring met Microsoft-technologie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content