Cegeka zoekt overnames in Nederland

Het Belgische it-dienstenbedrijf Cegeka wil verdere stappen zetten op de Nederlands markt. Dat kan bijvoorbeeld door overnames, zegt ceo André Knaepen in een interview met Computable.

Cegeka is al een aantal jaren actief in Nederland. In 2006 nam de it-dienstenleverancier DataBalk over, een softwareleverancier voor zorg en wonen. Inmiddels is Cegeka in Nederland actief als leverancier van software en diensten aan woningcorporaties en zorginstellingen en biedt het ook infrastructuurbeheerdiensten. In 2012 haalde het bedrijf mooie orders binnen bij nutsbedrijf Delta en de banken NIBC, ABN Amro Commercial Finance en Knab.


Ceo André Knaepen is zeer tevreden over de overname van DataBalk en de sindsdien geleverde prestaties. Onder meer door overnames wil hij verdere stappen zetten op de Nederlandse markt. Er zijn al verschillende gesprekken gevoerd met potentiële kandidaten. “We zoeken naar partijen die binnen onze cultuur passen en toegevoegde waarde hebben. Maar, hoewel Nederland wel een thuismarkt voor ons is geworden, willen we niet ten koste van alles overnemen. Er heerst bij sommige Nederlandse bedrijven te weinig besef dat de zeven magere jaren zijn aangebroken,” zegt Knaepen.


Bij Cegeka Nederland werken er ongeveer 300 medewerkers. De omzet bedraagt circa 45 miljoen euro. Cegeka werd opgericht in 1992 en heeft haar hoofdzetel in het Belgische Hasselt. In totaal stelt het bedrijf ongeveer 1650 personeelsleden te werk. Vorig jaar nam de it-dienstenleverancier de Poolse poot van KBC Global Services over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content