Centric biedt overblijvende Apem-werknemers contract

Centric biedt de laatste werknemers van het failliete Apem voor wie nog geen oplossing was gevonden een contract aan. De groep werknemers dreigde met juridische stappen.

Centric biedt de laatste werknemers van het failliete Apem voor wie nog geen oplossing was gevonden een contract aan. De groep werknemers dreigde met juridische stappen.

Centric biedt de 49 (sommige bronnen zeggen 54) werknemers die bij MIS Schelle werden ondergebracht nu een contract aan. MIS Schelle werd nieuw opgericht na de overname van het failliete Apem, maar kort nadien failliet verklaard, zodat de 49 werknemers op straat stonden. Daarop kondigden de bonden juridische stappen aan.

Nu zegt Centric een nieuw contract te hebben klaarliggen. “Na een moeilijke overgangsperiode – o.a. omdat diverse klantencontracten reeds voor het faillissement bleken te zijn beëindigd – heeft Centric nu ook een oplossing gevonden voor deze laatste 49 ex-werknemers van Apem nv.” En nog: “Om de mensen te overtuigen om op dit aanbod in te gaan, biedt Centric zelfs aan om het loon uit te betalen van voor de overgangsperiode.”

Vakbondssecretaris Kathleen Maes reageert bij onze collega’s van Computable: “Elke job is mooi meegenomen, natuurlijk. Maar het blijft spijtig dat de werknemers hier een maand op hebben moeten wachten. Directeur Sanderink reageert pas nadat de mensen tot drie keer toe in een aangetekend schrijven het bedrijf in gebreke hebben gesteld. Zij hebben drie keer moeten vragen om werk, om hun loon.” Maes zegt wel te twijfelen of er nog veel werknemers willen werken voor Centric.

Ze zegt trouwens dat het failliet van MIS Schelle nog een juridisch staartje kan krijgen. “Centric heeft de werknemers nooit aangemeld bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid. Daarmee waren zij feitelijk zwartwerkers. Centric heeft zich schuldig gemaakt aan strafbare feiten. Alles hangt er nu van af hoe strikt de Belgische overheid tegen het bedrijf wil optreden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content