CEO BlackBerry stapt op

Thorsten Heins verlaat BlackBerry. Intussen wordt het bod op BlackBerry omgezet in een investering van een miljard dollar.

Thorsten Heins verlaat BlackBerry. Intussen wordt het bod op BlackBerry omgezet in een investering van een miljard dollar.

Fairfax Financial Holdings zal de Canadese smartphonemaker dan toch niet overnemen. Wel investeert het samen met andere partners in totaal een miljard dollar waarvoor het ook aandelen in ruil zal krijgen. Een vierde van dat bedrag is afkomstig van Fairfax, waardoor het wel meer grip op het bedrijf krijgt en dus ook een stoelendans start.

Daarbij mag ceo Thorsten Heins opstappen. Hij wordt als ceo en voorzitter vervangen door John S. Chen. Hij was tot begin dit jaar ceo van Sybase en zit onder meer in de raad van bestuur bij Wells Fargo en Disney.

Ook David Kerr, die onder meer Lead Director, Chair of the Compensation, Nomination & Governance Committee is, wordt vervangen door Prem Watsa. Watsa is (en blijft) ceo van Fairfax Financial Holdings.

Eind september raakte bekend dat Fairfax Financial Holdings de aandelen van BlackBerry wou kopen voor 9 dollar per aandeel of 4,7 miljard dollar. Maar voorlopig wisselt BlackBerry dus niet helemaal van eigenaar of wordt het bedrijf niet opgesplitst.

Thorsten Heins moet alleszins niet vrezen voor armoede. Deze zomer raakte bekend dat hij ruim 55 miljoen dollar (42 miljoen euro) zou krijgen mocht hij bij een nieuwe eigenaar uit het bestuur worden gezet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content