CEO Equifax stapt op na cyberaanval

© REUTERS

Topman Richard Smith vertrekt bij Equifax, het Amerikaanse kredietbureau dat slachtoffer werd van een gigantisch datalek.

Eerder deze maand moest het bedrijf toegeven dat bij een gigantische hack persoonlijke informatie over 143 miljoen Amerikanen, Canadezen en Britten was ontfutseld.

Toen steeds meer details over de hack naar boven kwamen, bleek dat Equifax – voor een bedrijf dat gevoelige data zoals salarissen beheert – bijzonder laks omging met haar gegevens. Zo bleken bij de hack ook gegevens van 400.000 Britten gestolen te zijn, data die helemaal niet op de Amerikaanse servers thuishoorden, maar daar door een ‘fout proces’ toch enkele jaren waren opgeslagen. Het bedrijf kreeg ook veel kritiek omdat het pas laat met het nieuws van het datalek naar buiten kwam. Bovendien zouden bestuurders in de periode tussen het interne onderzoek en het openbaar maken hun aandelen verkocht hebben. Het Amerikaanse ministerie van Justitie opende een onderzoek.

De chief security officer en chief information officer, die verantwoordelijk waren voor de beveiliging van het bedrijf, werden al de laan uitgestuurd. Nu heeft ook CEO Richard Smith beslist om op te stappen, “in het belang van het bedrijf”. Na twaalf jaar aan de top van Equifax te hebben gestaan, vertrekt Smith (57) op vervroegd pensioen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content