CEO Getronics stapt op

.

Getronics CEO Nana Baffour heeft het bedrijf verlaten. Het IT services bedrijf zit nu midden in een wereldwijde herstructurering. Ook Frank Asante-Kissi heeft zijn functie als Global Head of Administration neergelegd.

Baffour werd in augustus 2017 Getronics ceo nadat zijn beleggingsonderneming Bottega InvestCo het bedrijf van Aurelius had overgenomen. Baffour was toen de voornaamste aandeelhouder van Bottega InvestCo, het bedrijf dat Getronics begin juli overnam.

Getronics heeft verder aangekondigd dat het een overeenkomst heeft bereikt met zijn aandeelhouders om een nieuwe kapitaalinvestering te ontvangen en een herkapitalisatie door te voeren.

NANA BAFFOUR
NANA BAFFOUR© Karel Duerinckx

Het vertrek van Baffour komt niet geheel onverwacht. Volgens The Register kende het bedrijf al even problemen met haar cashflow. Onder zijn beleid kreeg het bedrijf ook problemen met de Britse belastingdienst over onbetaalde BTW

Pomeroy

Als onderdeel van de herkapitalisatie verwacht de onderneming haar schulden aanzienlijk te verminderen en transformatie-initiatieven te starten om de groei op lange termijn te stimuleren. In Noord-Amerika zal het bedrijf ook omgedoopt worden tot zijn oude merk, Pomeroy.

Met het vertrek van Baffour wordt Chris Froman aangesteld als President en Chief Executive Officer van het bedrijf. Voorafgaand aan de overname van Pomeroy door Getronics in 2018, diende Froman als Executive Chairman van Pomeroy van 2017 tot 2018 en CEO van 2009 tot 2017, die toezicht hield op het bedrijf tijdens een periode van aanzienlijke groei en transformatie.

In samenwerking met Dutch IT-Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content