CEO van Reddit neemt ontslag na petitieactie

Ellen Pao © REUTERS

Ellen Pao heeft ontslag genomen als CEO ad interim van de sociale nieuwswebsite Reddit. Steve Huffman, medeoprichter van de website, volgt haar voorlopig op aan de top van het Amerikaanse bedrijf.

Dat maakte Reddit bekend.

Ellen Pao, die nog maar acht maanden aan de slag was als CEO, lag onder vuur, nadat een omstreden ontslag voor heel wat verontwaardiging had gezorgd bij de gebruikers van de website.

Begin deze maand ontsloeg Pao directrice Victoria Taylor, die zich onder meer bekommerde om de vele moderatoren op de website. Die moderatoren, doorgaans gewone gebruikers die zich vrijwillig hebben aangemeld, worden als erg belangrijk beschouwd om de discussies op de Reddit-forums, over uiteenlopende onderwerpen als depressie of huisdieren in goede banen te leiden. De website telt bijna 10.000 discussieforums (“subreddits”), die samen goed zijn voor bijna 164 miljoen bezoekers per maand.

Petitie

Het ontslag van Taylor had tot massaal protest bij de gebruikers geleid. Zo hadden de moderatoren een tijdlang verschillende populaire subreddits afgesloten. De gebruikers hadden ook een petitie opgestart, waarin om het ontslag van Pao werd gevraagd. Meer dan 200.000 gebruikers hebben die tekst ook ondertekend. Ze argumenteerden dat Pao geen gevoel had voor Reddit en in een vrouwonvriendelijke high tech omgeving een van de weinige vrouwen aan de top had ontslagen.

Reddit-voorzitter Sam Altman heeft nu een mededeling verspreid waarin hij stelt dat Pao en het bedrijf “in onderling overleg” uit elkaar zijn gegaan. Ze zal het management Reddit wel nog tot het eind van het jaar als raadgever blijven bijstaan, aldus een mededeling.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content