Cepige en Easi-Wal worden eWBS

Easi-Wal en Cepige, twee overheidsdiensten voor e-government en administatieve vereenvoudiging, gaan voortaan samen door het leven als eWBS. De Waalse regering heeft zijn fiat gegeven voor de fusie.

De samensmelting start al in de eerste helft van dit jaar volgens Regional-it.be. eWBS zal worden geleid door Olivier Schneider, huidig directeur-generaal van ETNIC. Daarbij vervangt hij Béatrice van Bastelaer die momenteel aan het hoofd staat van Easi-Wal.

Easi-Wal is het commissariaat voor e-Administration et SImplification in Wallonie. Cepige staat voor Centre d’Expertise du Pilotage Informatique et du Gouvernement électronique en is daarmee de tegenhanger van Easi-Wal op niveau van de Fédération Wallonie-Bruxelles. Het nieuwe orgaan eWBS staat voor e-Wallonie Bruxelles Simplification.

eWBS zal zich concentreren op enkele diensten in het kader van e-government en administratieve vereenvoudiging. Bijvoorbeeld het geven van advies rond overheidssteun en openbare diensten, het uitvoeren van structurele projecten rond e-government en vereenvoudiging, het analyseren van de best practices en afwegen van vraag en aanbod. Daarnaast zal het een strategie opstellen en op tijdelijke basis middelen voor overheidsprojecten ter beschikking stellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content