CERN krijgt hulp van Cisco

. © BELGA

Onderzoeksorgaan CERN gaat via zijn openlab-initiatief voortaan ook met Cisco samenwerken. Zo wil de organisatie beter de enorme hoeveelheden data kunnen verwerken.

Het Cern genereert onder meer door de Large Hadron Collider (deeltjesversneller) enorme hoeveelheden data en het verwacht dat dit in de komende jaren alleen maar zal toenemen. Beide organisaties stellen daarom een team van experten samen om nieuwe technologie-infrastructuur te ontwikkelen om al die data ook in de komende tien jaar te kunnen verwerken.

De samenwerking verloopt via Cern Openlab, een raamwerk van de onderzoeksinstelling waarbinnen spitstechnologie wordt ontwikkeld maar waar ook ingenieurs worden opgeleid in samenwerking met universiteiten. Onder meer Huwawei, Intel, Oracle, Brocade, Siemens en Seagate werken mee aan het project.

Cisco gaat de organisatie helpen bij het opzetten van de volgende generatie aan computerinfrastructuur en het ontwerpen van verbeterde functionaliteiten van de netwerk interface hardware.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content