CERT.be bekijkt sensorennetwerk tegen cyberspionage

Het Belgische Cert start binnenkort met een studie die moet bepalen of ons land een centraal sensorennetwerk krijgt dat internettraffiek bij de overheid scant op onregelmatigheden.

Het Belgische Cert start binnenkort met een studie die moet bepalen of ons land een centraal sensorennetwerk krijgt dat internettraffiek bij de overheid scant op onregelmatigheden. Nadat bekend raakte dat hackers onder meer bij Belgacom-dochter BICS en Buitenlandse Zaken inbraken zijn ermeer middelen om een herhaling te voorkomen. In De Standaard spreekt Cert.be-woordvoerder Jeroen Gobin over het op poten zetten van een netwerk van sensoren. “Het is de bedoeling dat er op de bestaande netwerken van over­heidsdiensten apparatuur wordt geplaatst die automa­tisch het internetverkeer scant”, aldus Gobin.

Het Computer Emergency Repsonse Team, dat de cyberdreigingen in ons land analyseert wijst er in een aparte melding wel op dat de plannen nog niet definitief zijn. Het start binnenkort een studie op dat de mogelijkheden onderzoekt. Ook over de timing, budgetten en de beslissing om het netwerk al dan niet te installeren is nog niets beslist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content