Certifiëring laat je mobiel inloggen op overheidsdiensten

© thinkstock

Wie online met overheidstoepassingen wil werken kan zijn identiteit voortaan ook verifiëren op tablets en smartphones.

Je hebt nog altijd een toestel nodig om digitaal te ondertekenen of gegevens te bevestigen, maar voortaan kan dat iets mobieler dan vroeger. Fedict heeft hiervoor een certifiëring aan Vasco gegeven voor het Mydigipass platform en de Digipass 870 kaartlezers die geen usb-aansluiting heeft maar dus wel kan werken.

Dat lijkt een kleine stap, maar in de praktijk komt het er op neer dat je zo ook e-gov diensten kan gebruiken op pakweg een tablet of een ander toestel zonder usb-poort. Momenteel zijn er nog geen specifieke overheidsdiensten aan gekoppeld, maar met de certifiering achter de rug, komt dit er waarschijnlijk zeer binnenkort aan.

“Ons hoofddoel is om elke burger snelle en gemakkelijker, maar vooral veilige toegang te geven tot online overheidsdiensten,” zegt Walter Van Assche, Algemeen Directeur van Fedict. “Door burgers een oplossing te bieden waarbij ze inloggen met hun eID en een ongeconnecteerde kaartlezer vanop eender welk mobiel toestel, zetten we een enorme stap vooruit in onze missie om bijkomende digitale diensten aan te bieden aan de Belgische burgers.”

Vasco zelf denkt verder dan de overheid en ziet ook mogelijkheden voor commerciële spelers, die bijvoorbeeld de leeftijd van de gebruiker willen controleren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content