Certipost legt brug tussen eID en eBay

Vanaf deze week kunnen Belgische eBay-gebruikers zich met behulp van hun elektronische identiteitskaart (eid) op eBay.be registreren. Dat is meteen een primeur voor eBay wereldwijd.

Vanaf deze week kunnen Belgische eBay-gebruikers zich met behulp van hun elektronische identiteitskaart (eid) op eBay.be registreren. Dat is meteen een primeur voor eBay wereldwijd.

Nieuwe en bestaande gebruikers die zich met hun eid op eBay registreren, verschaffen op die manier extra zekerheid over hun identiteit, wat het vertrouwen tussen kopers en verkopers nog kan vergroten. Voor de online-identificatie en -validatie van de eid staat Certipost in.

Certipost is samen met Fedict, de federale overheidsdienst voor informatie- en communicatietechnologie, en het Rijksregister van bij het begin betrokken bij de ontwikkeling en uitreiking van de Belgische eid. Certipost levert de twee digitale certificaten op die eid. Certipost was oorspronkelijk een 50/50 joint venture van Belgacom en De Post die zich specialiseert in de beveiligde uitwisseling van elektronische gegevens. [Onlangs raakte bekend] dat Belgacom zijn participatie verkocht heeft aan De Post. Momenteel hebben zeven miljoen Belgen al een elektronische identiteitskaart, dat is 87,5 procent van de in totaal acht miljoen uit te reiken kaarten. Volgend jaar moet elke Belg zijn eid hebben. Het eid-label moet bij de Belgische eid-gebruikers voor extra vertrouwen zorgen. “En dat kan het aantal transacties op onze site alleen maar ten goede kan komen”, zegt Peter Grypdonck, Managing Director van eBay. Stijn Vander Plaetse, ceo van Certipost hoopt van zijn kant dat dit initiatief inspirerend werkt voor andere organisaties die de eid-kaart in hun website willen integreren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content