CES: LG gelooft niet meer in gebogen televisieschermen

© LG curved
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Was LG tot voor kort één van de grote pleitbezorgers voor gebogen of ‘curved’ televisieschermen, dan komt het Koreaanse technologiebedrijf daar nu op terug. “De consument heeft liever een plat scherm”, klinkt het.

De voorbije jaren werden televisies met een gebogen scherm afgedaan als een belangrijke innovatie. Samsung en LG waren als pioniers de grootste pleitbezorgers, maar ook Japanse bedrijven als Panasonic en Sony sprongen mee op de trein.

Op de CES beurs die deze week plaatsvindt in Las Vegas, valt er op de stand van LG echter nauwelijks een gebogen scherm te bespeuren. Logisch, want het bedrijf heeft beslist om drastisch te knippen in zijn ‘curved’ aanbod. De consument zou de gebogen toestellen niet lusten.

“Vorig jaar hadden vijf van de zes toestellen uit onze OLED-lineup een gebogen scherm”, knikt Jeroen Peeters van LG in België, “en vandaag heeft nog maar één van de zes toestellen uit die portfolio een curved scherm. Ook onze Ultra HD LED-televisies hebben allemaal terug een plat scherm.”

“Wat er gebeurd is? Dat éne platte OLED-toestel van vorig jaar was duidelijk het populairst, niet enkel bij de technologiejournalisten, maar ook bij de consumenten. Te veel mensen plaatsten kanttekeningen bij het curved-verhaal, al was het maar omdat je zo’n scherm niet kan ophangen, of omdat het te aanwezig is in de woonkamer.”

Dat het beeld wel eens vervormt wanneer je vanuit een verkeerde hoek naar het (LED)scherm kijkt, of dat de kleur verandert, zal evenmin helpen. Bovendien opperen heel wat specialisten dat het aangenamer kijken is op een plat scherm.

“Curved gaat niet meteen verdwijnen, maar het is wel duidelijk dat de consument liever een plat scherm heeft”, gaat Peeters verder. “Daar willen we als bedrijf op inspelen.”

Bij Samsung blijft men wel nog geloven in het ‘curved’ verhaal. De grote concurrent van LG brengt zijn high end televisies voorlopig nog in beide configuraties op de markt: mét en zonder gebogen scherm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content