CES: Samsung komt met concurrent voor Microsoft Surface

© Galaxy Tab Pro S
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Samsung heeft op de CES in Las Vegas een Windows 10 tablet voorgesteld die in het verlengde ligt van de Surface-toestellen van Microsoft. De Tab Pro S zou het dunste en het lichtste toestel in zijn categorie zijn.

Na een lange pauze komt Samsung nog eens met een tablet die draait op Windows (10). De Tab Pro S doet sterk denken aan de Android-tablets van de Koreanen, en heeft met zijn bijgeleverde toetsenbord en optionele pennetje ook heel wat weg van de Surface-producten van Microsoft.

Het grote verschil met de Surface-toestellen, is dat deze ‘2 in 1’ heel wat dunner en lichter is, maar tegelijk heeft hij ook veel minder externe poorten, wat door Samsung zou worden opgelost door een optionele ‘port hub’.

Eén van de belangrijke verkoopargumenten voor de 12 inch Tab Pro S wordt ongetwijfeld zijn Super AMOLED scherm, dat een resolutie heeft van 2160×1440 pixels. Consumenten die een smartphone van Samsung gebruiken met zo’n scherm, weten al dat er nauwelijks betere te vinden zijn.

Onder de motorkap heeft de Tab Pro S een Intel Core M processor aan boord, krijgt hij 4GB werkgeheugen mee, en een opslagcapaciteit van 128 GB. Voorts is het toestel voorzien van NFC en GPS-chips.

De Tab Pro S, die beschikbaar is in een wifi en een 4G-versie, wordt ook in België gecommercialiseerd. De startprijs bedraagt 999 euro.

Family Hub koelkast

Uiteraard heeft Samsung op de CES-beurs nog enkele andere dingen voorgesteld. Het opvallendste toestel is zonder twijfel de Family Hub koelkast, een frigo met een gigantisch touch screen en ingebouwde camera’s. Ben je al in de winkel en weet je niet meer juist wat er thuis in de koelkast stak, dan kan je dat gewoon even checken op je smartphone.

En als je geen zin hebt om buiten te komen, maar je wil toch wat levensmiddelen in huis halen, dan kan dat allemaal via het touchscreen op de deur van de koelkast. Samsung heeft immers de ‘Groceries’-app van MasterCard geïntegreerd in zijn geconnecteerde koelkast, via dewelke je al in heel wat (Amerikaanse) winkels kan shoppen.

CES: Samsung komt met concurrent voor Microsoft Surface
© Family Hub Refrigerator

Voorts kan je ook de SmartThings-apparaten van Samsung bedienen via het scherm op de koelkast, wat zoveel wil zeggen als dat je de voordeur kan sluiten, de verwarming kan afzetten of de lichten kan dimmen. Zelfs Instagram foto’s uploaden en muziek streamen is mogelijk met de Family Hub refrigerator.

De geconnecteerde koelkast van Samsung komt ook naar België in 2016, maar het is nog niet duidelijk hoeveel dat ding nu moet gaan kosten. In de VS wordt een prijs van 5.000 dollar genoemd.

Project Beyond

Verder heeft Samsung twee nieuwe versies van zijn populaire Gear S2-smartwatches voorgesteld: ééntje in platinum en ééntje in ‘rose gold’. Die Gear S2 zal binnenkort trouwens ook iOS ondersteunen, waardoor iPhone-liefhebbers zich niet hoeven te beperken tot de Apple Watch.

Het Koreaanse technologiebedrijf heeft nog een SmartThings Extend usb-adaptor in de aanbieding, waarmee je alle apparaten uit de SmartThings-portfolio van op je televisie kan bedienen, en ook ‘Project Beyond’ werd getoond, een camera waarmee je video’s kan schieten in 360 graden, speciaal voor VR-brillen zoals de Gear VR.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content