Charles Michel vraagt Google om terroristen te helpen opsporen

Charles Michel © Jef Boes

Premier Charles Michel (MR) zit vandaag rond de tafel met juridisch directeur David Drummond van Google. In het licht van de verijdelde terroristische aanslag in België, zal hij de zoekgigant vragen om landen te helpen bij het opsporen van terroristen, om zo aanslagen te kunnen verhinderen.

Dat schrijft De Standaard.

Michel zei ook dat er andere regeringsleiders hem daarin bijtreden. ‘Er is een politieke consensus dat het internet iets ongelooflijk positiefs is, maar dat betekent niet dat alles mogelijk is.’

Michel: ‘Geen Big Brother’

De premier wil echter niet dat internetgebruikers hierbij hun fundamentele vrijheden verliezen. ‘Ik wil zeker geen Big Brother. We moeten een evenwicht vinden tussen het recht op veiligheid en het recht op privacy’, zegt hij in De Standaard.

Jambon: ‘VS vergadert in februari met Europese lidstaten en internetgiganten’

Eerder kondigde minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) al aan dat er met Google gepraat zou worden. ‘De VS hebben voorgesteld in de loop van februari te vergaderen met de Europese lidstaten en de grote internetbedrijven, zoals Google en Microsoft, om te bekijken hoe we haatpredikerij kunnen uitroeien’, klonk het. (MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content