Charlie Hebdo: mysterieuze aftelklok blijkt initiatief van marketingbureau

Charlie Hebdo © Belga Image

Een mysterieuze website met daarop een klok die aftelde naar 9 uur vanochtend, zorgde de voorbije dagen voor wilde speculaties. Een nieuwe aanslag? Een geplande actie van het hackerscollectief Anonymous? Uiteindelijk blijkt het te gaan om een initiatief van een marketingbureau.

De website waarop de aftelklok stond, www.opcharliehebdo.com, verwijst bezoekers intussen door naar de website van Rantic Marketing, een marketingbureau dat zegt de hackersgroep Anonymous te steunen.

Anonymous beloofde vrijdag een massieve reactie na de aanslag op Charlie Hebdo met de hashtag #opcharliehebdo, zodat vermoed werd dat het hackerscollectief achter de aftelklok zat. Die ontkende dat echter.

Rantic Marketing vraagt met zijn initiatief om de hashtag #IAmHuman te tweeten en een video op hun website te verspreiden. Het vraagt sympathisanten ook om Charlie Hebdo te steunen door zich op het volgende nummer te abonneren. ‘Censureer journalisten niet,’ luidt het op de website. ‘Wanneer de vrijheid van meningsuiting stopt, dan stopt ook kunst’. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content