Cheops Technology neemt afdeling IT Infrastructuur over van AG Solution

Partnership © Partnership
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

IT-dienstenleverancier Cheops neemt de bedrijfstak it-infrastructuur over van AG Solution, een Antwerps bedrijf gespecialiseerd in Process Automation en IT Infrastructuur.

IT-dienstenleverancier Cheops neemt de bedrijfstak it-infrastructuur over van AG Solution, een Antwerps bedrijf gespecialiseerd in Process Automation en IT Infrastructuur.

Cheops zal zowel de huidige klanten als de medewerkers van de afdeling overhevelen. Voorts werden er tussen de beide bedrijven afspraken gemaakt omtrent een nauwere samenwerking. Zo zal AG Solution een beroep doen op Cheops voor infrastructuuroplossingen en Managed Services. Omgekeerd zal Cheops zich wenden tot AG Solution wanneer het gaat om het automatiseren van IT-processen binnen een geïndustrialiseerde omgeving.

“De reden voor de overname is tweevoudig,” zegt managing director Filip Goos van Cheops. “Enerzijds zijn er de uitstekende competenties van de medewerkers binnen de afdeling IT Infrastructuur, en anderzijds heeft AG Solution een mooie klantenportefeuille, met een 30-tal midmarket KMO’s en enkele multinationals. De activiteiten van de Infrastructuurafdeling passen trouwens perfect binnen het aanbod van Cheops.”

Het op Linkeroever gevestigde AG Solution heeft gespecialiseerde competenties in huis, onder meer op het vlak van beveiliging van IT-omgevingen. Zo verzorgt het bedrijf bijvoorbeeld ook opleidingen over WatchGuard-oplossingen in België. “Dit is een mooie kans voor Cheops om onze competentie op het vlak van security en virtualisatie nog te verruimen,” aldus nog Goos. “Aan de andere kant kunnen de bestaande klanten van AG Solution nu ook kennismaken met het uitgebreide dienstenaanbod van Cheops.”

Eric Billiard, CEO van AG Solution: “Onze klanten zullen door dezelfde vertrouwde medewerkers bediend worden, maar kunnen daarnaast ook rekenen op de kennis en competentie van het ganse Cheops-team. Dat is zeker een meerwaarde. Verder zijn we tevreden over het afgesloten samenwerkingsverband. Cheops is een dynamische partner die sinds geruime tijd investeert in innovatieve technologieën en gespecialiseerde medewerkers.”

Dankzij deze overname zal de omzet van Cheops stijgen tot zo’n 14 miljoen euro voor 2011, met een toegevoegde waarde van meer dan 5 miljoen euro. In totaal heeft Cheops een 250-tal klanten in kernportefeuille, en een personeelsbestand van 80 medewerkers. Het bedrag dat vasthangt aan de overname wordt niet meegedeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content