China Mobile-voorzitter doet congresgangers naar headsets grijpen

© China Mobile
Bruno Leijnse Redacteur bij Trends

Engels is de voertaal op het Mobile World Congres. Voorzitter Shang Bing van China Mobile lapte die conventie aan zijn laars en hield zijn toespraak bij de opening integraal in het Chinees.

Heel wat congresgangers hebben de eerste minuten van de toespraak van de voorzitter van China Mobile op de openingszitting in Barcelona gemist. Niet door de tactische metrostaking, die woensdag nog eens wordt herhaald, maar omdat voorzitter Shang Bing direct in het Chinees begon.

Het verraste publiek moest in de donkere zaal naar de headsets grijpen en op zoek gaan naar het juiste kanaal en de geluidsinstellingen.

Het was een niet zo subtiele boodschap over het belang van China Mobile op de mobiele wereldmarkt vandaag. De onderneming heeft momenteel 2,66 miljoen basisstations in bedrijf en meer dan 800 miljoen abonnees. Dat is ruwweg 17 procent van het totaal aantal mobiele abonnees in de wereld.

Er loopt een investeringsprogramma van omgerekend 6,3 miljard euro om ook de meer afgelegen streken mobiel internet te bezorgen. Wanneer volgens de overlevering in 2020 wereldwijd 50 miljard apparaatjes met het ‘internet der dingen’ zullen zijn verbonden, wil China Mobile ervoor zorgen dat één vijfde daarvan Chinees is.

Shang Bing deed wel een toegeving: de tekst van zijn powerpoint presentatie was in het Engels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content