China onderzoekt monopolie van Microsoft

© Reuters

China heeft een onderzoek geopend naar een mogelijke monopoliepositie van Microsoft, aldus de autoriteiten. Microsoft zou onvoldoende informatie over haar besturingssystemen en het softwarepakket Office ter beschikking gesteld hebben, klinkt het.

Volgens de Chinese staatsmedia onderzoeken de mededingingsautoriteiten het “de facto monopolie” dat Microsoft op de Chinese markt voor besturingssystemen zou uitoefenen met Windows.

Eerder meldden de media al dat er inspecteurs van het ministerie van Industrie en Handel binnengevallen waren in de kantoren van Microsoft in Peking, Shanghai, Guangzhou en Chengdu. Ook raakte in mei bekend dat de Chinese overheid het Windows 8-besturingssysteem niet zou gebruiken uit veiligheidsoverwegingen.

Microsoft is al meermaals het onderwerp van concurrentieonderzoeken geweest, vanwege de combinatie van de Windows-systemen (en andere software) die standaard aan gebruikers worden aangeboden ten nadele van producten van concurrenten.

In maart 2013 kreeg de technologiereus nog een boete van 561 miljoen euro opgelegd door de Europese Commissie, omdat het bedrijf zijn belofte niet nakwam om gebruikers een vrije keuze van browser aan te bieden. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content