China ontkent ban op Apple-producten

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Aan het persbureau Reuters heeft de Chinese overheid ontkend dat Apple-producten in de ban geslagen worden.

Laptops en tablets van Apple mogen dan toch nog aangekocht worden door Chinese overheidsorganisaties. Dat heeft het persbureau Reuters vernomen van de centrale Chinese aankoopdienst (central government procurement centre). Daarmee wordt het nieuws van Bloomberg enkele dagen geleden weerlegd dat een tiental producten waaronder Macbooks en iPads op de zwarte lijst beland waren omwille van veiligheidsredenen.

De lijst waarvan sprake blijkt rond energiebesparende producten te gaan; een lijst waarop Apple nooit gestaan heeft, zo blijkt nu. Bovendien kan een overheidsinstantie altijd nog beslissen om producten aan te schaffen die niét op de lijst staan, zo verduidelijkt het Chinese ‘central government procurement centre’ nu op de eigen website.

Dat Apple-producten eerder deze week niet meer beschikbaar waren op Chinese aankoopsites van de overheid, zou ook maar tijdelijk zijn. Volgens de informatie van Reuters werden de producten even offline gehaald, omwille van maandelijkse prijsaanpassingen – iets wat routine zou zijn en wat ook andere fabrikanten en leveranciers anoniem aan het persbureau bevestigd hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content