Chinese leger hackt Duitse overheidscomputers

Computers van de Duitse overheid zijn besmet geraakt met spionagesoftware. Het Chinese leger zou hierbij betrokken zijn.

De computers van het Duitse ministerie van Wetenschap en Onderzoek, Buitenlandse zaken en de computer van de Bondskanselier zijn besmet door spionagesoftware. Deze Trojaanse paarden zijn te herleiden tot het Chinese leger, aldus Duitse veiligheidsexperts. Dat schrijft de Duitse krant Der Spiegel. De software werd in mei van dit jaar aangetroffen op de computers. Het is niet bekend hoeveel informatie is verkregen via de Trojaanse paarden. Volgens een bron van der Spiegel is het zeker dat de Trojaanse paarden actief zijn geweest.

Het Chinese leger zou zo proberen vertrouwelijke economische- of bedrijfsgegevens van de technologische sector te ontfutselen. China ontkent betrokkenheid. “De Chinese overheid veroordeelt en verbiedt alle criminele activiteiten die computernetwerken betreffen, inclusief hacken,” aldus een verklaring van de Chinese overheid.

Inmiddels heeft de Chinese overheid al laten weten dat de hackers gezamenlijk aangepakt moeten worden. De Chinese premier Wen Jiabao zei dat het land maatregelen neemt om de hackers te straffen.

Bondskanselier Angela Merkel brengt momenteel een driedaags bezoek aan China. Zij zei tegen de Duitse zender ZDF dat ze de kwestie ter sprake zal brengen.

In samenwerking met [Computable.nl]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content