‘Chinese Uber’ in 2017 naar Amerikaanse beurs

Een chauffeur gebruikt Didi Chuxing. © Reuters

Didi Chuxing, dat ook wel bekend staat als het Chinese Uber, mikt op een beursgang in de Verenigde Staten in 2017. Dat meldde persbureau Bloomberg maandag op basis van ingewijden.

Het precieze tijdstip van een eventuele beursgang is onder meer afhankelijk van de strijd met concurrent Uber in China, aldus de bronnen. Uber heeft onlangs aangegeven om 1 miljard dollar per jaar te gaan investeren in de op een na grootste economie ter wereld, om daar verder te groeien. Het land is goed voor bijna 30 procent van alle Uberritten ter wereld.

Didi is in eigen land echter marktleider. Het is actief in 400 steden, met meer dan 11 miljoen ritjes per dag of 87 procent van alle gedeelde ritjes in privévoertuigen. Uber mikt op 100 steden in het land dit jaar en lijdt er verlies.

Onlangs bleek dat technologiereus Apple 1 miljard dollar, zo’n 880 miljoen euro, in Didi heeft geïnvesteerd. Inclusief de investering van Apple heeft Didi een waardering van zo’n 26 miljard dollar. Dat is veel kleiner dan Uber, dat gewaardeerd wordt op ruim 62 miljard dollar. Maar Uber heeft eerder al aangegeven een beursgang zo lang als mogelijk uit te stellen.

Een beursgang van Didi zou met de huidige waardering de grootste van een Chinees bedrijf zijn sinds die van de uitbater van internetmarktplaatsen Alibaba in 2014. Didi wilde niet reageren. (ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content