‘Chinezen bieden recordbedrag voor chipfabrikant Micron’

. © web

Het Chinese staatsbedrijf Tsinghua Unigroup bereidt een bod voor van meer dan 23 miljard dollar (21 miljard euro) op de Amerikaanse chipfabrikant Micron Technology. Dat bericht de Wall Street Journal dinsdag op gezag van ingewijden.

De Chinezen zouden bereid zijn om 21 dollar per aandeel te betalen, of een premie van 19,3 procent op de slotkoers van maandag. Een dergelijke overname zou de grootste internationale overname ooit door een Chinees bedrijf worden.

Een woordvoerder van Micron laat weten dat het Amerikaanse bedrijf nog geen bod ontvangen heeft en weigert verdere commentaar. De Amerikaanse regering zal naar verwachting sceptisch staan tegenover een overname van die grootorde.

Micron is vooral bekend als producent van geheugenchips (RAM), flashgeheugen en SSD’s. Het bedrijf richtte in 2005 samen met Intel de Nand Flash produccent IM Flash Technologies op dat Micron in 2012 helemaal in handen kreeg. Sinds begin dit jaar heeft Micron een strategische samenwerking met Seagate voor de productie van SSD’s. (Belga/PVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content