Chinezen investeren fors in Louvain-la-Neuve

De Chinese groep Wuhan East Lase Hi-Tech Innovation Center is van plan 250 miljoen euro te investeren in Louvain-la-Neuve. De Chinezen gaan er een incubator bouwen om Chinese bedrijven te ontvangen die interesse hebben in technologieën die ontwikkeld zijn aan de UCL en de Belgische bedrijven en universiteiten.

De Chinese groep Wuhan East Lase Hi-Tech Innovation Center (Whibi) is van plan 250 miljoen euro te investeren in Louvain-la-Neuve. De Chinezen gaan er een incubator bouwen om Chinese bedrijven te ontvangen die interesse hebben in technologieën die ontwikkeld zijn aan de UCL en de Belgische bedrijven en universiteiten. Dat schrijven Le Soir en L’Echo vrijdag.

De Chinese technologie-incubator, die ‘China Belgium Technology Center’ of CBTC zal heten, moet op termijn 700 Chinezen ontvangen. Aan de incubator hangt een prijskaartje van 250 miljoen euro.

Het nieuwe technologiecentrum moet binnen drie jaar operationeel zijn. Behalve een hotel zullen er verscheidene gebouwen en labo’s beschikbaar zijn voor de sector van de biotechnologie, telecommunicatie, internettoeppassingen en groene industrie.

Het project is evenwel nog niet gefinaliseerd. Er zijn ook nog geen vergunningen aangevraagd. Volgens Philippe Barras, directeur van het wetenschapspark van Louvain-la-Neuve, zullen er op termijn 1.500 mensen werken. Ook zouden de Chinese investeerders permanente woningen bouwen voor de opvang van de expats.

Waals minister van Economie Jean-Claude Marcourt, in China om de initiatiefnemers te ontmoeten, vindt het nog te vroeg om de impact in te schatten voor de Waalse bedrijven.

Bron: Belga

Partner Content