Chinezen “zeer geïnteresseerd” in Yahoo

Het Chinese e-commerceplatform Alibaba is naar eigen zeggen “zeer geïnteresseerd” om zijn Amerikaanse partner Yahoo over te nemen. Dat verklaarde de oprichter van Alibaba in een toespraak aan de Stanford-universiteit in Californië. Yahoo verkeert in crisis door de hevige concurrentie van Google en Facebook. Het internetbedrijf is zijn strategie aan het herbekijken en op zoek naar een nieuwe topman, na het ontslag van Carol Bartz. Zij was er de voorbije jaren niet in geslaagd de neergang van het marktaandeel te stoppen.

Het Chinese e-commerceplatform Alibaba is naar eigen zeggen “zeer geïnteresseerd” om zijn Amerikaanse partner Yahoo over te nemen. Dat verklaarde de oprichter van Alibaba in een toespraak aan de Stanford-universiteit in Californië.

Yahoo verkeert in crisis door de hevige concurrentie van Google en Facebook. Het internetbedrijf is zijn strategie aan het herbekijken en op zoek naar een nieuwe topman, na het ontslag van Carol Bartz. Zij was er de voorbije jaren niet in geslaagd de neergang van het marktaandeel te stoppen.

Mogelijk brengt een partner soelaas. Yahoo is al nauw verbonden met Alibaba, waarvan het veertig procent van het kapitaal controleert. “We zijn zeer geïnteresseerd in Yahoo, omdat onze Alibaba group zo belangrijk is voor Yahoo en Yahoo is ook zeer belangrijk voor ons”, verklaarde de Chinese topman Jack Ma. Hij zei nog “dat er heel wat partijen geïnteresseerd zijn in Yahoo, en wij praten met hen”.

Eerder was er al sprake van dat investeringsmaatschappij Silver Lake Partner, net als softwarereus Microsoft en internetconcurrent AOL een oogje hadden laten vallen op Yahoo. Volgens de zakenkrant Wall Street Journal heeft de raad van bestuur van Yahoo nog niet beslist of het bedrijf zichzelf in de etalage zet of alleen verder gaat.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content