Chipmaker Melexis bevestigt forse groei

© ImageGlobe
Bruno Leijnse Redacteur bij Trends

De omzet van chipontwikkelaar Melexis steeg 22 procent in het derde kwartaal. Het jaarresultaat zal aan de hoge kant van de verwachtingen uitkomen.

Halfgeleiderontwerper Melexis gaat door op zijn élan. De omzet stijgt 22% tot 86,6 miljoen euro, ondanks een negatieve impact van de dollarkoers van 1 procent. De brutomarge was 43 miljoen euro, een stijging van 29 procent, vergeleken met vorig jaar.

De bedrijfswinst steeg 49 procent en de nettowinst zelfs 64 procent. De nettowinst kwam uit op 24,7 miljoen euro. Dat is 61 cent per aandeel, vergeleken met 37 cent per aandeel een jaar geleden.

Melexis verwacht voor het vierde kwartaal een lichte omzetdaling, vergeleken met het derde kwartaal van 2014. De jaaromzet zou daardoor aan het hoge eind van de verwachtingen uitkomen. Melexis verwachtte in juli een stijging van de jaaromzet voor 2014 van tussen 17 en 20 procent, vergeleken met 2013. De brutomarge zou uiteindelijk boven 47 procent en de bedrijfswinstmarge boven 26 procent liggen.

“Onze voornaamste groeiers waren magnetische sensoren, sensorinterfaces en motor control drivers. Temperatuursensoren deden het ook beter dan gemiddeld”, meldt CEO Françoise Chombar.

De automobielsector was goed voor 88 procent van de omzet. De afzet in andere branches steeg 10 procent, aldus Melexis. “In het vierde kwartaal verwachten we de gebruikelijke inventariscontracties, maar we hebben vertrouwen in de onderliggende vraag”, laat Chombar nog weten. Volgens CFO Karen van Griensven slaagt Melexis erin om zijn operationele kosten stabiel te houden, ondanks de omzetstijging. “Dat maakt dat onze marges ruimer zijn dan verwacht”, noteert ze.

In België heeft Melexis vestigingen in Ieper en Tessenderlo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content