Chrome-extensie laat Netflix-gebruikers samen kijken

© REUTERS
Wim Kopinga Freelance journalist

De Chrome-extensie Showgoers maakt het eenvoudig voor meerdere Netflix-abonnees om op afstand toch dezelfde film of serie te kijken.

Als meerdere Netflix-abonnees de Chrome-extensie geïnstalleerd hebben, hoeft degene die de film start alleen de link te delen, waardoor de rest precies hetzelfde ziet. Als een van hen pauzeert, wordt het beeld bij de rest van de gebruikers ook stopgezet.

Volgens maker van de extensie, Alan Jones, zit er geen limiet aan het aantal gebruikers. Zo kan er zelfs met een groep vrienden tegelijk naar dezelfde film gekeken worden. De film of tv-serie begint of hervat echter pas wanneer deze bij iedereen geladen is, dus een groot aantal gebruikers is volgens de ontwikkelaar niet praktisch.

Het gebruik van een vpn of proxy zou niet voor problemen moeten zorgen. Regioverschillen maken ook niet uit, tenzij een film in een van de markten niet beschikbaar is.

Het idee kwam volgens Jones uit een lange afstandsrelatie. Hij kwam erachter dat het leuk is om samen iets te kijken terwijl Skype aan stond. Hij werd het zat steeds af te moeten tellen om tegelijk de video te starten. Met Showgoers is dit niet langer nodig.

De extensie is vooralsnog alleen beschikbaar voor Chrome, maar er zijn plannen om ook een versie voor Firefox en Safari te maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content