Chrome waarschuwt voor onveilige http-websites

© .
Sebastien Marien Stagiair Data News

In versie 69 van Chrome wil Google meer aandacht creëren rond onveilige internetprotocollen. Google hoopt op die manier een steentje bij te dragen bij de overschakeling op https-websites.

Vandaag markeert Google websites die het beveiligde https-protocol gebruiken als ‘veilig’ in Chrome, maar die markering verdwijnt nu, dat heeft Google aangekondigd in een blogbericht. Alle websites zouden versleuteld, en dus veilig moeten zijn, vindt Google.

Als een site gebruikmaakt van een http-protocol zal Google wel altijd de indicator ‘niet veilig’ tonen in de adresbalk van Chrome. De tekst zal in grijze letters verschijnen. Eens een gebruiker vervolgens gegevens invoert op zo’n site, krijgen die grijze letters plots een rode kleur.

Google hoopt dat het met de nieuwe Chrome-update gebruikers bewust kan maken van de mogelijke gevaren van http-sites, zeker wanneer er persoonsgegevens worden verzonden. Aan de ander kant zegt Google dat het hoopt dat website-ontwikkelaars nu eerder zullen overschakelen naar een beveiligd protocol. Ten slotte verwijst de zoekgigant naar een gids over https die ontwikkelaars moet helpen om de overschakeling te maken.

De website van Data News zal binnenkort over https draaien. De inlogpagina’s op deze website maken al langer gebruik van het https-protocol.

Partner Content