Chromecast-concurrent van Proximus kost 59,99 euro

Proximus Swipebox. © Proximus

De Swipebox van Proximus moet foto’s, video’s, muziek en andere media vlot vanop tablets en smartphones naar tv brengen.

Proximus let vorige maand verstaan dat het binnenkort een toestel zou lanceren om content van je mobiel toestel op tv af te spelen. Dat moment is nu aangebroken. Vanaf 31 augustus biedt het bedrijf de box aan voor 59,95 euro in zijn verkooppunten, via de klantendienst of via de website.

De Swipebox is geen decoder of een alternatief daarvoor. Wel koppel je het via HDMI tussen je tv en Proximus TV-decoder. Daarna volstaat het om de app op je tablet of smartphone te downloaden en met je wifi-netwerk te verbinden.

De oplossing doet fel denken aan de Chromecast van Google. Die is kleiner en goedkoper, maar er zijn wel verschillen. Zo is Swipebox geïntegreerd met je decoder zodat je vanaf de app terug kan gaan naar Proximus TV. Ook kan je tijdens het afspelen van content in de hoek van je scherm de tv-uitzending blijven volgen en is er plaats voor een microSD-kaart.

Proximus Swipebox
Proximus Swipebox© Proximus

De hardware van de Swipebox is afkomstig van Huawei. De software achter de applicatie is afkomstig van het Amerikaanse Zappo TV. Die twee partijen stonden ook in voor de software op de de box zelf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content