Chromecast doet wifi-netwerken haperen

© .

Wie een Chromecast gebruikt, of een toestel met de cast-functie ingebouwd, kan problemen ondervinden met het wifi-netwerk.

Door een fout in de cast-technologie kunnen wifi-routers soms uitvallen. Het probleem duikt onder meer op bij routers van TP-Link, Netgear, Asus en Synology. Kort samengevat komt het er op neer dat een Chromecast of een toestel dat de functie heeft ingebouwd (zoals sommige smart tv’s) elke 20 seconden een MDNS-signaal uitstuurt dat wordt opgepikt door je wifi-router.

Maar wanneer die toestellen uit slaapstand komen, kan het voorvallen dat er verschillende pakketten tegelijk worden verstuurd. Volgens TP-Link soms meer dan honderdduizend op een korte termijn. Die overvloed zorgt er voor dat sommige wifi-routers bepaalde functies, waaronder het wifi-signaal uit veiligheidsredenen afsluiten. De router herstarten kan in eerste instantie beterschap bieden.

TP-link stelde het probleem al vast en biedt intussen aangepaste firmware aan om het probleem te omzeilen. Ook Linksys heeft intussen een gelijkaardige oplossing. Al zal het duren tot er een patch komt van Chromecast en de Cast-functie zelf voor het probleem volledig van de baan is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content