Cipal fuseert met Schaubroeck NV

© web

De commerciële tak van Cipal stapt samen met Schaubroeck nv in een joint-venture. Dat moet beide bedrijven sterker maken in overheids-IT.

Cipal bestaat sinds enkele jaren uit Cipal DV, de dienstverlener voor lokale en regionale overheden die in handen is van die lokale besturen, en uit Cipal IT solutions nv, dat ook commerciële activiteiten doet. Die laatste stapt nu in de fusiegroep Cipal Schaubroeck nv.

Bij Schaubroeck een licht gelijkaardig verhaal. Het bedrijf uit Nazareth is van oorsprong een drukkerij, maar beschikt ook over eigen IT-dienstverlening. Die gaat samen met de HR-afdeling (weddecentrale) op in de nieuwe vennootschap. De drukkerij blijft een afzonderlijk bedrijf en ook andere activiteiten zoals de aula die het bedrijf heeft, de scandienst en ondersteunende diensten zoals finance, boekhouding en marketing blijven buiten de deal.

De reden voor de samenwerking is dat beide spelers sterker willen staan bij overheidsklanten op weg naar digitalisering. “In plaats van middelen te gebruiken om elkaar te beconcurreren, maken we nu die middelen vrij voor significante investeringen in onderzoek en ontwikkeling”, zegt Frédéric Schaubroeck, afgevaardigd bestuurder van de Schaubroeck Groep.

De 50/50 joint-venture Cipal Schaubroeck nv gaat vanaf 7 oktober van start en krijgt twee ceo’s, Nico Cras en Dirk Verstichele, respectievelijk de ceo’s van Cipal en Schaubroeck. Samen mikt het bedrijf op een omzet van meer dan vijftig miljoen euro met zo’n 400 werknemers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content