Cipal laat verliezen achter zich

© Thinkstock

Cipal ziet zijn omzet stijgen. Tegelijk wordt het verlies van meer dan een miljoen euro vorig jaar zo goed als volledig weggewerkt.

De leverancier van IT-diensten voor lokale overheden zag zijn omzet met derig procent toenemen van 35,5 miljoen euro naar 40 miljoen euro. Het geconsolideerde resultaat (van zowel de overheidsdiensten als de meer commerciële NV) komt op een verlies van 0,070 miljoen euro.

Al moeten we dat verlies wel nuanceren als je weet dat het bedrijf meer dan 1,25 miljoen euro aan investeringen in de boeken zet. Daarbij ligt de Ebitda (de winst voor belastingen, interesten, afschrijvingen op leningen en goodwill) op 1,2 miljoen euro. Cipal kondigde vorig jaar aan dat het drie miljoen euro investeert in een eigen datacenter, dat dit jaar in april de deuren opent. Begin dit jaar nog nam het IntelliStamp over van Inventive Designers.

Cipal IT Solutions NV doet het beter met een winst van 270.000 op een omzet van 23,4 miljoen euro. Al benadrukt het bedrijf ook hier dat de winstcijfers worden gedrukt door de investeringen van het bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content