Cipal tapt weer mainframecapaciteit bij EDS

De bestelde MIPS krijgen trouwens een Duits smaakje…

De bestelde MIPS krijgen trouwens een Duits smaakje…

In maart laatstleden [schreef Cipal een aanbesteding uit] voor de aankoop van z/OS-mainframecapaciteit. Dat omdat het lopende contract met EDS, goed voor 10,5 miljoen euro over 4 jaar, deze zomer zou aflopen. Eind juni raakten Cipal en EDS het eens over een nieuw contract tot eind 2013.

De waarde ervan is niet bekend, maar ligt naar alle waarschijnlijkheid lager dan het vorige contract. Uit aankondiging van de opdracht mocht immers al blijken dat de gevraagde hoeveelheid MIPS, de schijfcapaciteit en de gevirtualiseerde tapecapaciteit tijdens de looptijd van het contract gevoelig zouden dalen. “Modernisering”, klonk het in maart bij Cipal. “Tegenwoordig geraak je met gewone servers en virtualisatie ook al heel ver.”

Cipal gebruikt de mainframes hoofdzakelijk voor ict-diensten voor de provinciebesturen van Antwerpen en Limburg. Daarnaast maken ook een aantal gemeentebesturen en andere openbare diensten van de Vlaamse overheid gebruik van de mainframediensten van Cipal.

Opvallend in het nieuwe contract is dat Cipal-medewerkers vanuit de hoofdzetel in Geel de z/OS-mainframecapaciteit voor de Cipal-besturen zelf kunnen beheren. Het mainframe zelf staat namelijk in het datacenter van EDS in Rüsselsheim (Duitsland).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content