Cisco breekt met ZTE

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

ZTE zou Cisco-apparatuur verkocht hebben aan Iran.

ZTE zou Cisco-apparatuur verkocht hebben aan Iran.

Een nieuwe klap voor de Chinese leverancier van telecomapparatuur ZTE na de spionagebeschuldigingen van het Amerikaanse parlement: sectorgenoot Cisco heeft zijn relatie met ZTE beëindigd. Dat zou het gevolg zijn van de verkoop door ZTE van Cisco-apparatuur aan Iran. De VS heeft een embargo lopen tegen dat land.

Dat er door ZTE Cisco-apparatuur – naast materiaal van andere Amerikaanse ict-reuzen – was geleverd aan Iran, had persagentschap Reuters eerder dit jaar al onthuld. Sindsdien liep er een onderzoek door beide bedrijven en waren ook het Amerikaanse ministerie voor Handel, een parlementaire commissie en de FBI op de zaak gesprongen. ZTE had de voorbije zeven jaar wel een distributieovereenkomst met Cisco voor Azië, maar met uitzondering van Japan en het Midden-Oosten.

Het onderzoek bleek de aantijgingen van Reuters te bevestigen, want gisteren meldde Cisco dat het “geen lopende relatie meer heeft met ZTE”. ZTE zegt nu dat het “zeer bezorgd is over de zaak” en dat het “momenteel in gesprek is met Cisco”. Ook zou het bedrijf samenwerken met de Amerikaanse overheid rond de Iran-kwestie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content